TUNDERE GAZON
COSIT GAZON MECANIZAT ( cu tractoras sau masina de tuns care strange iarba in cos)Inaltime gazon 15 - 30 cm ( intretinut corespunzator )(INCLUDE STRANGEREA RESTURILOR IN SACI, INCLUDE EVACUAREA RESTURILOR VEGETALE. SE RECOMANDA TUNDEREA ODATA LA 7-10 ZILE IN FUNCTIE DE RITMUL DE CRESTERE AL GAZONULUI
FERTILIZARE GAZON
Fertilizarea gazonului include imprastierea uniforma a granulelor de ingrasamant sau a ingrasamintelor foliare lichide pe gazon. Aceste ingrasaminte difera in functie de sezon (primavara se va aplica un ingrasamant pe baza de azot iar vara un ingrasamant pe baza de potasiu si magneziu) Operatiunea include manopera si substantele si ingrasamintele de gazon. Aplicarea ingrasamintelor trebuieste efecuata la intervalul 5-8 saptamani.
IERBICIDARE
Erbicidare buruieni inclusiv erbicidul total sau selectiv). Nr de sedinte de ierbicidare se stabileste in functie de soiurile de daunatori aparute dar si de nivelul de infestare.
AERARE GAZON
Aerarea suprafetei utilizand masini profesionale, se efectueaza cu utilaj specializat care afana terenul, in urma trecerii lasa in pamant canale adanci de circa 10 cm care permit ulterior drenarea apei si a substantelor nutritive catre radacina gazonului. Include si evacuarea resturilor vegetale rezultate.
SUPRAINSAMANTARE
Include săparea la 20 cm adăncime, mărunţire,nivelare teren, înprăştiere şi încorporare gazon, gazonul profesional, tăvălugire şi udare pînă la răsărire.
SCARIFICARE GAZON
Scarificarea gazonului, utilizand masini profesionale, se efectueaza cu utilaj specializat care efectueaza practic o greblare a gazonului, inlaturand astfel radacinile de gazon moarte, si permite mai apoi circulatia libera a aerului si apei catre radacina. Include si evacuarea resturilor vegetale rezultate.